Polityka Prywatności

Polityka prywatności sklepu Praksja


Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Podstawa prawna tworzenia zbioru danych osobowych

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)

Cel zbierania danych osobowych

  1. Przyjęcie i realizacja zamówienia złożonego za pośrednictwem sklepu internetowego dostępnego pod adresem http://sklep.praksja.pl - dane zbierane z mocy prawa. Nie wymagają zgody Klienta na ich zbieranie i przetwarzanie.
  2.  Dane zbierane przez nas w celach marketingowych służące do obsługi programu rabatowego, programu lojalnościowe i newslettera - dane zbierane za zgodą klienta. Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach, rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą wyłącznie oferty naszego Sklepu.


Jakie dane zbieramy?

Każdy klient ma możliwość zapoznania się z asortymentem oraz warunkami zakupu proponowanym przez nasz sklep bez rejestracji w systemie - na tym etapie nie pobieramy żadnych danych. Jeśli zdecydujesz się złożyć zamówienie w naszym sklepie, poprosimy Cię o podanie następujących danych: imię, nazwisko, telefon, e-mail oraz adres dostawy. W przypadku, gdy zamawiającym jest firma będziemy potrzebować dodatkowych danych takich jak nazwa firmy i NIP firmy. W związku z tym informacja o sprzedaży, odbiorcach itd na mocy odrębnych przepisów prawnych jest przez nas przechowywana i na żądanie upoważnionych organów Administracji Państwowej będzie im udostępniana.

Jak wykorzystujemy zebrane dane osobowe?

Dane osobowe jakie zostają nam powierzone w chwili kontaktu z nami są wykorzystywane wyłącznie do kontaktu z Tobą w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie lub/i umożliwienia złożenia zamówienia. Dane pozyskane podczas rejestracji, logowania i procesu składania zamówienia wykorzytamy jedynie do celu w jakim zostały pobrane tj. realizacji i obsługi złożonego zamówienia. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz dokonać zakupu.
Dane, które przekazujesz w trakcie obsługi płatności elektronicznych nie są przez nas pobierane ani zapisywane gdyż obsugiwane są przez zewnętrznych operatorów.
Dane osobowe jakie posiadamy nie są w żaden sposób udostępniane podmiotom i osobom trzecim w celach marketingowych.

Jak przechowujemy zbiory danych?

Dane przekazywane nam w postaci elektronicznej przechowujemy na komputerach, do których mają dostęp jedynie przeszkoleni pracownicy stosujący wymagane procedury bezpieczeństwa. Do danych nie mają dostępu osoby postronne.
Dane zapisane w formie wydruków są niszczone bezpośrednio po zakończeniu procesu realizacji zamówienia. Dane archiwizowane ze względu np. na przepisy podatkowo-skarbowe archiwizujemy w sposób zgodny w wymogami przepisów o ochronie danych osobowych.

Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?

Do zgromadzonych danych osobowych mają dostęp:

  • upoważnione organy Administracji Państwowej
  • Firma obsługująca dostawy /w celu realizacji dostaw/ -
    R2G Polska Sp. z o.o. ul. J.J. Rostafińskich 4, 02-593 Warszawa NIP: 7010194877, REGON: 141963798
  • Fima hostingowa /obsługa infrastruktury informatycznej/ - IAI Spółka Akcyjna Aleja Piastów 30 PL-71-064 Szczecin

Jak kontrolować i zmienić swoje dane osobowe?

W każdej chwili klient ma możliwość aktualizacji, weryfikacji bądź usunięcia swoich danych. Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji "Moje konto", możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji.
DDanych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Dane związane z obrotem gospodarczym są przechowywane przez nas na mocy odrębnych przepisów.

Jak się z nami komunikować?

Do komunikacji z Tobą wykorzystujemy: pocztę tradycyjną, pocztę elektroniczną i telefon. Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres sklep.praksja@gmail.com bądź telefonicznie pod numerem 601205537.


Podmiot odpowiedzialny: "Praksja" - Izabella Tywonek, ul. Starościńska 10/12 lok.41, 02-516 Warszawa

Administrator danych osobowych: "Praksja" - Izabella Tywonek, ul. Starościńska 10/12 lok.41, 02-516 Warszawa

Zbiór danych osobowych został zgłoszony:

Generalnemu Inspektorowi Danych Osobowych ul.Stawki 2, 00-193 Warszawa


Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel